La vida en una gota d’aigua

algues filamentoses

algues filamentoses

Per una pràctica de ciències naturals els nens i nenes de 1r d’ESO vam portar mostres d’aigua bruta i vam baixar a analitzar-les al laboratori.

A l’hora d’observar-les ens vam trobar que les havíem agafat de molts llocs diferents, com d’un test, l’aigua d’un ram de flors, d’un bassal… Un cop les vam tenir identificades, cada nen va agafar amb el comptagotes una gota i la va vessar sobre un portaobjectes excavat fent una preparació adient per ser observada amb el microscopi, si l’ésser viu era visible a ull nu la observàvem sota la lupa binocular i fèiem el dibuix del que estaven veient.

Mentre miràvem amb la lupa ens vam adonar de que hi havien més coses del que pensàvem. Van aparèixer rotífers, protozous, paramecis, gasteròpodes, efímeres, anèl•lids… amb els que la Gloria va fer unes fotos i uns vídeos per penjar-los a la web i, com aquests han quedat molt bé, s’està considerant presentar-los a un concurs…

Text de Paula Pérez, alumna de 1r d’ESO

 

Saps quin és aquest ésser viu del vídeo? Nosaltres també li hem donat algunes voltes! 🙂

 

3 comments for “La vida en una gota d’aigua

 1. Boris Mir
  abril 18, 2013 at 16:07

  Bé, jo diria que és… espectacular. Però si els experts dieu que és un rotífer… Doncs, segur que ho serà.

  Un concurs? Doncs, si ens hem de presentar, ens presentem.

  Una abraçada i felicitats!

  Boris

 2. Marçal
  abril 18, 2013 at 18:12

  Que divertit sentir els vostres comentaris mentre estàveu fent l’observació! Quin dia em convideu al laboratori?

 3. abril 18, 2013 at 23:09

  Nois, noies, moltes felicitats per aquesta feina tan impressionant. Jo mai havia vist imatges com aquestes. Quan jo anava a l’escola només podíem dibuixar les parts de la cèl·lula, per exemple, tot copiant-les d’un llibre, i crec que mai ens van ensenyar un microscopi. Tot i això un company meu es va fer metge investigador expert en mitocondris.
  La ciència us espera!

Comments are closed.