Per què no contestes?

Dimarts passat, els nois i les noies de 4t d’ESO van “viure” el taller “Per què no contestes?”, activitat inclosa dins del Pla d’Acció Tutorial amb la finalitat de reflexionar sobre els usos responsables de les TIC, identificar processos d’assetjament de diferents intensitats i adquirir eines per resoldre conflictes creats a través de les pantalles.

Podem prescindir del mòbil?

Podem prescindir del mòbil?

Aquest taller, promogut des del Departament de Salut pública de l’Ajuntament de Castellbisbal, constava de tres esquetxos teatrals (protagonitzats per un noi i una noia) en els que s’hi plasmaven situacions de la vida quotidiana dels nostres adolescents. Posteriorment, es va obrir un debat per parlar i reflexionar sobre les nostres conductes entorn al tema tractat: Quantes hores utilitzem el mòbil? En fem un ús coherent? Controlem les persones del nostre voltant amb el mòbil? Sabem realment on arriben els límits d’internet? Compartim les nostres contrasenyes? Podem prescindir del mòbil? …

Sempre des d’una actitud positiva i de respecte els alumnes van aportar les seves opinions, els seus dubtes, les seves inquietuds…

Després del taller, alguns alumnes ens van fer arribar la seva opinió al respecte. Aquí us en deixem una petita mostra: “Ha estat una activitat molt interessant”, “ha estat molt didàctic i divertit”, “m’ha sorprès bastant tota la informació que he arribat a aprendre”.

2 comments for “Per què no contestes?

 1. Novembre 14, 2014 at 16:40

  Em va encantar el taller!!! 🙂 Felicitats als actors! Haurien d’haver deixat més temps per preguntar, etc…

 2. Aitor Medina Perez
  Novembre 20, 2014 at 22:10

  Me encanto el taller por que me dieron la razón en ideas que ya pensaba de antes.
  Crearon un teatro demasiado exagerado y teatralizado, por eso mismo me gusto. Lo que yo no entiendo fueron algunas de las escenas y la reacción de las los actores en ellas.
  Pongamos un ejemplo: Una chica jugando a los videojuegos y un hombre se burla de ella por jugar.
  Quién es tan imbécil como para decirle a una chica que no juegue a videojuegos, yo le apoyaría y además le preguntaría si podría jugar con ella.
  Además después en la reflexion de dicha interpretación dicen que los videojuegos són machistas.
  Porque los protagonistas són los hombres. Después me gustaría ver un videojuego en el que en ved de torturar o matarse entre hombres torturen también a mujeres y se maten entre ellas.
  En mi opinión hagan como hagan los videojuegos para ellos son violentos y machistas. Después miraos una película con estas características violentas y no pasa nada.
  Podría seguir hablando y dando mi opinión, reflexionando sobre como es este burdo sistema y lo que realmente me convenció. Pero tengo que estudiar para un examen. Gracias instituto me alegra que me enseñéis talleres como estos, lo malo es que después no hay tiempo para reflexionar sobre ellos.

Comments are closed.